Biserica susține educația

 
Este binecunoscută vocația Bisericii, manifestată dintotdeauna și pretutindeni, de a educa oamenii conform principiilor morale și religioase care decurg din Evanghelia Cuvântului lui Dumnezeu. Bineînteles, atenția Bisericii nu s-a oprit doar la adulți, ci s-a îndreptat cu aceeași convingere și către cei mai mici dintre creștini, copii de toate vârstele, care primesc, prin binecuvântarea ei, o educație religioasă în școli și licee, profesorii de religie fiind astfel „apostolii„ care vestesc cuvântul Domnului în mediul școlar.
Biserica noastră s-a implicat nu doar în susținerea educației religioase în școala din parohie, ci în susținerea educației în general, stiut fiind faptul că un bun creștin este un om educat. În acest sens, astăzi, 14 obtombie 2015, 30 de elevii ai Școlii Gimnaziale Nr. 40, însoțiti de doamna profesoară Ioana Dumnitrașcu, au venit la Sfânta Biserică, unde preoții slujitori le-au oferit câte un rucsac cu rechizite școlare (caiete, stilouri, creioane, rigle, acuarele etc.). În cuvântul de învățătură rostit la sfârșitul Sf. Liturghii, oficiate cu prilejul sărbătorii Sf. Cuv. Parascheva, părintele Nicolae Dumitrașcu, parohul bisericii Sf. Gheorghe Andronache, a subliniat importanța educației în societate, dar mai mult, facilitarea accesului la educație, mai ales pentru copiii proveniți din familii cu dificultăți. Singura multumire pe care o așteptăm de la ei este să învețe bine și să stie că în Biserică vor găsi mereu sprijin pentru nevoile lor.
De asemenea, toți elevii claselor pregătitoare și I au primit gratuit din partea parohiei Andronache, la început de an școlar, fișele de lucru (auxiliare) pentru  ora de Religie, ca un sprijin în plus, în demersul didactic.
Mulțumim enoriașilor parohiei Andronache, fără de care nici un proiect pe care ni-l propunem nu poate fi pus în practică. Dumnezeu să binecuvinteze osteneala lor și să facă să rodească în sufletele tuturor școlarilor învățătura cea bună a Evangheliei Fiului Său, „spre bucuria părinților lor și slava Sfintei noastre Biserici”.

20151014_121104 20151014_121606