„Bucuria de a dărui” – Atelier de creație

Cu gândul la cuvintele Mântuitorului: „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți că a unora ca aceștia este împărăția cerurilor” (Marcu 10, 14), spre sfârșitul lunii noiembrie, Biserica Sf. Gheorghe Andronache a oferit un nou prilej binecuvântat de a-i aduce în sânul ei pe cei mai tinerii dintre enoriași, anume, organizarea mai multor ateliere de creație plastică și artistică, în care aceștia să își pună în valoare calitățile lor creative dimpreună cu dotința de a aduce un picur de bucurie celor din jurul lor.
Proiectul de față reprezintă rodul unei frumoase colaborări între Parohia Sf. Gheorghe Andronache, Școala Gimnazială 40 și Biblioteca Metropolitană București, aceasta din urmă oferind și sprijinul logistic prin specialiștii ei, bibliotecarele: Marilena Chiriță, Anca Ivan, Ioana Irinciuc și Gabriela Toma. Pe parcursul a trei întâlniri, până acum, sub atenta coordonare a doamnelor bibliotecare, cei peste 90 de copii participanți, au creat cutii-cadou din hărtie colorată, felicitări, îngerași din hărtie presată și alte obiecte specifice sărbătorilor de Crăciun, pe care le-au oferit părinților sau le vor oferi credincioșilor din biserică, în semn de apreciere și recunoștință.
Bibliotecara Marilena Chiriță ne-a declarat: „Sa particip la atelierele organizate la Parohia Sfantul Gheorghe Andronache este pentru mine o adevarată sărbătoare. Zâmbetele copiilor, sclipirile din ochii lor, bucuria cu care își arată imaginația și creativitatea atunci când creează fie felicitări, fie alte cadouri pentru parinți sau bunici, sunt tot atâtea daruri de neprețuit”.
Aceste activități vor continua și în luna decembrie, când sunt așteptați și alți copii să se împărtășească de bucuria de a crea lucruri noi și frumoase, de a dărui aproapelui ceva din creațiile lor, pentru ca aceștia, la rândul lor, să simtă darul lui Dumnezeu revărsat asupra lor prin mâinile curate și nevinovate ale copiilor.
Ne rugăm ca Dumnezeu să-i binecuvinteze pe copiii și pe părinții lor cu harul său, Care pe toți îi unește, îi împacă și le dă putere de a face cele plăcute lui Dumnezeu.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”28″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Lasă un răspuns