Darurile elevilor pentru copiii suferinzi

La sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie, Parohia Andronache din Bucureşti, Protopopiatul Sector 2 Capitală, a desfăşurat proiectul misionar-filantropic „Daruri din suflet de copil“, la care au participat copiii şi tinerii din grupurile de cateheză ale parohiei.
Începutul de primăvară i-a inspirat pe slujitorii, copiii şi tinerii de la Parohia Andronache să organizeze un mic proiect de ajutorare a semenilor, dar şi de cunoaştere a nevoilor, suferinţelor şi aşteptărilor acestora. Astfel, la sfârşitul lunii februarie, aproximativ 60 de elevi din grupele de cateheză ale parohiei au realizat manual mărţişoare şi felicitări. „Elevii care au participat la acest proiect provin în majoritate de la Şcoala Generală nr. 40 din apropierea bisericii noastre. Aceştia au realizat mărţişoare şi felicitări din materiale textile şi ecologice pe care le-au oferit la începutul primăverii doamnelor din parohie. În schimbul darului primit, unii credincioşi au oferit donaţii pentru sprijinirea acestui proiect filantropic“, ne-a spus părintele Ioan Pantilimonescu, slujitor la Biserica Andronache.
La suma de bani strânsă a contribuit şi Parohia Andronache, astfel că s-au putut achiziţiona mai multe daruri. Pe 19 martie, organizatorii proiectului au mers la Institutul Clinic Fundeni din Capitală şi au oferit pachete cu daruri copiilor internaţi acolo, au vorbit cu ei, i-au încurajat şi le-au transmis dragostea şi gândurile bune ale copiilor de la Biserica Andronache. „În calitate de coordonator al acestui miniproiect, consider că impactul pe care l-a avut asupra celor implicaţi a fost unul puternic, făcându-i pe copiii şi tinerii din Parohia Andronache să conştientizeze datoria şi în acelaşi timp bucuria de a dărui, de a oferi în dar ceva făcut de ei, de a aduce lumină şi speranţă în viaţa unor oameni greu încercaţi“, ne-a spus părintele Ioan Pantilimonescu.
Proiectul a fost realizat cu sprijinul părintelui paroh Nicolae Dumitraşcu de la Biserica Andronache şi al cadrelor didactice de la Şcoala Generală nr. 40. „Profesorul de religie alături de preotul bisericii din apropiere trebuie să construiască situaţii de învăţare favorabile fiecărui elev, respectând ritmul propriu şi asigurând progresul individual al elevilor“, ne-a spus Titiana Curiman, profesor de religie. „Elevii clasei a III-a A şi-au pus mintea, sufletul, răbdarea, puterea mâinilor în confecţionarea mărţişoarelor. Au conştientizat faptul că prin colectarea unor bănuţi vor aduce bucurie, zâmbete, pentru o clipă, copiilor aflaţi în suferinţă de la Institutul Clinic Fundeni“, ne-a spus Ioana Dumitraşcu, profesor învăţământ primar. Aproape toţi elevii implicaţi în proiect au întrebat: „Când vom mai participa la o astfel de activitate?“  „Am participat la acest proiect cu inima deschisă deoarece am făcut o faptă bună, am realizat că un mărţişor poate însemna foarte mult pentru un copil sărman, bolnav sau o persoană în vârstă“, a spus  eleva Ana Maria Pârvulescu. „Mi-ar plăcea să mai ajut şi altă dată oameni sărmani. M-am bucurat că au fost implicaţi atâţia copii. A fost un sentiment minunat“, a spus eleva Mery Coşeru.Sursa: http://www.ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/darurile-elevilor-pentru-copiii-suferinzi