Icoane din inimi de copii

În contextul declarării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2017 drept Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor biseriești, la niveul Patriarhei Române se desfășoară Concursul Național de Creație Icoana și Școala mărturisirii, la care s-a înscris și Parohia Sf. Gheorghe Andronache.

După ce s-a constituit echipa de implementare a proiectului, alcătuită din preot, profesorul de religie, iconar, memebrii ai Comitetului de copii și tineret al Parohiei, s-au stabilit coordonatele proiectului și s-au evidențiat obiectivele acestuia: identificarea elevilor cu aptitudini artistice, literare, creative, dezvoltarea imaginației, stimularea creativității, a competențelor lingvistice, a abilităților artistice ș.a.

Urmare celor stabilite, miercuri 18 ianuarie 2017 a avut loc prima întâlnire, în cadrul căreia mai multi elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 40, sector 2, București au venit în sfânta biserică, unde au fost întâmpinați de doamna profesoară Mirela Marin. Aceasta i-a îndrumat în realizarea unor icoane, după Erminia picturii bizantine, urmărind cu atenție mișcările grafice ale copiilor și ajutându-i să ințeleagă tainele realizării unui astfel de demers artistic.

De două ori pe săptămână copiii vor fi prezenți în sfânta biserică pentru a continua munca începută și a desăvârși icoanele la care lucrează cu atât drag și talent.

Cu siguranță vor mai urma și alte activități la care sunt așteptați să participe cât mai multi copii din învățământul preuniversitar, pentru a-și etala abilitățile creative, artistice și literare, într-un cadru ofertant și educativ.

Lasă un răspuns