Lecturi de folos duhovnicesc

Primit cu entuziasm de către enoriași, proiectulLecturi de folos duhovnicesc inițiat de Parohia Sfântul Gheorghe Andronache, la nici o lună și jumătate de la lansare, are deja 31 de cititori activi care au împrumutat 152 de cărți.
Dincolo de aceste date statistice, iată ce înseamnă această inițiativă a Parohiei, pentru enoriașii noștri. Doamna Mirela Dragomir ne mărturisește că nimic nu se compară cu lectura cărților creștin-ortodoxe. „Atunci când citesc o astfel de carte, gândurile nu îmi mai fug în altă parte, sunt prezentă în actul lecturii și mă detașez de toate grijile cotidiene”.
Am aflat de la doamna Lina Gherasim că apreciază în mod deosebit acest proiect pentru beneficiile pe care le are lectura în general, ca sursă de informare, dar mai ales lectura cărților cu învățături creștine. „Aceste cărți ne ajută pe noi, dar mai ales pe copii și tineri să înțeleagă mai bine conceptele biblice, să aflăm mai multe despre existența lui Dumnezeu, a Mântuitorului Iisus Hristos, a Maicii Domnului, a modului de viață al sfinților și al marilor duhovnici”.
Bibliotecara Marilena Chiriță, coordonatorul acestui proiect, își amintește de un articol despre „Ce trebuie să citească un bun creștin”, în care Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, ne îndeamnă la lectură:
„Este foarte important ca orice fiu al Bisericii să cunoască Noul Testament, pentru că, doar citindu-l odată sau de două ori, nu putem pătrunde profund în tainele învăţăturilor care ne-au fost transmise prin aceste scrieri. Citindu-le de mai multe ori şi, eventual, apelând la unele comentarii ale exegeţilor, care s-au aplecat asupra textelor sacre, vom înţelege mai bine taina care se ascunde în cuvintele Sfintei Scripturi”.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”27″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Lasă un răspuns