Parohia Andronache susține educația

În contextul Anului omagial al educației tineretului ortodox, Parohia Andronache a organizat în data de 17 iunie 2016, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 40, sector 2, București, o activitate extrașcolară dedicată consolidării cunoștințelor religioase, precum și a relațiilor dintre elevi, părinți, profesori și slujitorii Bisericii.

Activitatea, desfășurată în colaborare cu Agenția Basilica a Patriarhiei Române, a constat în vizitarea mai multor obiective laice și religioase. Însoțiți de preoții slujitori ai Parohiei Andronache, cei 40 de elevi din clasele a IV-a și a VI-a coordonați de doamna Ioana Dumitrașcu, profesor pentru învățământul primar, au vizitat mai întâi Casa memorială Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, unde li s-au împărtășit informații despre viața și opera cunoscutului compozitor, interpret și poet român.

Grupul de copii a vizitat apoi Peștera Muierilor, prilej cu care au aflat lucruri practice despre formarea acesteia și despre importanța păstrării și conservării bogățiilor naturale.
Trecând prin orașul Horezu, copiii au luat parte la un atelier de olărit, unde, un meșter local le-a arătat cum se crează diferite obiecte din lut.

Ziua nu se putea încheia fără a vizita cunoscuta mănăstire Hurezi, cea mai importantă ctitorie a Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu. Aici, maica ghid le-a oferit copiilor o lecție de istorie și artă sacră, vorbindu-le despre ansamblul monahal și despre ctitorul ei.
Toate aceste activități și-au atins obiectivul, elevii arătându-și interesul, bucuria și dorința de cunoaștere a unor locuri și lucruri noi, îmbogățindu-se astfel, cultural și spiritual.

Costurile aferente acestor activități au fost suportate integral de Parohia Andronache.

Lasă un răspuns