Pelerinaj la mănăstiri prahovene

Cu ajutorul lui Dumnezeu și binecuvântarea sfinților, în perioada 20-21 iunie 2016, Parohia Sf. Gheorghe Andronache a organizat un pelerinaj la mai multe mănăstiri din jud. Prahova, având ca partener Agentia Basilica a Patriarhiei Române.

Însoțiți de pr. Ioan Pantilimonescu, cei 50 de enoriași ai parohiei au plecat la drum, prima oprire fiind la mănăstirea Ghighiu, unde aceștia au luat parte la Sf. Liturghie oficiată cu prilejul sărbătorii Sf. Treimi. Următotorul popas s-a făcut la mănăstirea Zamfira, unde pelerinii și-au desfătat privirile admirând frumoasele icoane realizate de Nicolae Grigorescu. Cea de-a treia mănăstire vizitată a fost Crasna, unde credincioșii au fost cazați, prilej pentru a participa la frumoasele slujbele oficiate aici.

A doua zi de pelerinaj a fost rezervată pentru a vizita alte două mănăstiri de pe valea Teleajenului, Suzana și Cheia, precum și două mănăstiri de pe valea Prahovei, Caraiman și Sinaia.

Cele două zile de pelerinaj au constituit un bun prilej pentru a consolida legăturile duhovnicești dintre enoriașii parohiei, dar și o ocazie de pastorație și cateheză, apreciate de participanți ca binevenite și cu mult folos duhovnicesc.

Lasă un răspuns