Proiectul de creație „Lăsați copiii să vină la Mine”

La începutul acestui an, în parohia Sf. Gheorghe Andronache, a debutat proiectul de creație „Lăsați copiii să vină la Mine”, ca participare locală la Concursul națioanal de creație „Biserica și Școala din sufletul meu”, organizat de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în contextul „Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox”.
În carul acestui proiect, Biserica noastră, prin preoții slujitori, a stabilit o colaborare permanentă cu Școala Gimnazială nr. 40, București, reprezentată de profesoara de religie și de profesorii învătători, alături de care am reușit să le transmitem elevilor coordonatele și obiectivele proiectului de creație.
Deosebit de entuziasmați de propunerea făcută, aceștia s-au apucat de lucru și, fie acasă, fie la școală, în orele de religie sau arte plastice, au creat multiple lucrări artistice sau literare (poezii, eseuri, compuneri), prin care și-au exprimat sincer sentimentele și gândurile față de cei doi piloni instituționali care conlucrează la buna lor educație – Biserica și Școala – reușind să ne impresioneze prin talentul și implicarea lor.
În același context, în ziua de 18 februarie 2016, mai mult de 50 de elevi de clasa a IV-a și aVII-a, înoțiți de profesoara de religie au venit în Sfânta Biserică, unde au participat la un atelier de creație. Sub coordonarea doamnei bibliotecar Florența Ivan de la Biblioteca Metropolitană București, copiii au realizat mărțișoare din diverse materiale, pe care le vor oferi doamnelor din parohia noastră, cu ocazia zilei de 1 martie.
Activitățile creative se vor desfășura în continuare, atât în Biserică cât și în Scoală, până pe 15 martie, când se va finaliza acest proiect.
Ne dorim ca până la sfârșitul acestei luni să realizăm un vernisaj în care să expunem creațiile copiilor, pentru a aduce la opinia membrilor parohiei noastre, pe de o parte efortul, talentul și determinarea copiilor în realizarea unor lucrări plastice și, pe de altă parte, pentru a atenționa asupra nevoii ca toți membrii comunității să susțină educația prin toate mijloacele posibile.

[nggallery id=18]

Lasă un răspuns